Szerző: Szilágyi Balázs
Itthon is sokak kedvence a híres erdélyi padlizsános zakuszka. Az zakuszka alapja ugyan a piros színű paprika, de a legtöbb változatban a padlizsán is megtalálható a hozzávalók között. Ez a zakuszka recept igazán padlizsános, így mindenki szeretni fogja, aki a... Szerző: Szilágyi Balázs
Az imam bayildi egy nemzetközileg kevésbé ismert, eredeti hazájában, Törökországban azonban nagyon népszerű recept. Gyakorlatilag fokhagymás lecsóval töltött padlizsánról van szó. Az étel az egyszerűsége ellenére nagyon jól kombinálja az ízeket, és garantáltan... Szerző: pallimola
A padlizsánkrém mellett a másik legjobb dolog, ami a padlizsánnal történhet, ha joghurtos padlizsánsaláta lesz belőle. A török étkezdékből már ismerős lehet ez a joghurtos padlizsánsaláta, de én kicsit másképp készítem. A héjuktól megszabadítom a... Szerző: Szilágyi Balázs
A Parmigiana [ejtsd: pármidzsáná] egy ízig-vérig Dél-Olasz étel. Eredeti formája a parmiggiana di melanzane [pármidzsáná di meláncáne], vagyis magyarul rakott padlizsán. Ez aztán az olasz bevándorlókkal a világ számos pontján elterjedt, és... Szerző: Szilágyi Balázs
Ízlés kérdése, hogy valaki a babaganus vagy a nálunk őshonosabb hagyományos erdélyi padlizsánkrém közül melyik mellett teszi le a voksot. Én mindkettőt egyformán szeretem, és azt még hozzátenném, hogy alapvetően és eredetét tekintve ugyanarról az ételről van szó. Csak...