padlizsánkrém mellett a másik legjobb dolog, ami a padlizsánnal történhet, ha joghurtos padlizsánsaláta lesz belőle.

A török étkezdékből már ismerős lehet ez a joghurtos padlizsánsaláta, de én kicsit másképp készítem. A héjuktól megszabadítom a padlizsánokat, és sütőben sütöm meg őket, bő olajban sütés helyett, mert a padlizsán rengeteg folyadékot, olajat képes magába szívni. Ha sikerül friss, szép feszes és vékony héjú padlizsánt beszereznünk, a héjat is rajta hagyhatjuk, ez ízlés kérdése.

Joghurtos padlizsánsaláta recept

  1. A padlizsánok szárát levágom, a héjukat lepucolom.
  1. Előbb felkarikázom a padlizsánt, majd kb. 1-2 cm-es kockákra vágom.
  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  1. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat a tepsire szórom.
  1. Megszórom egy teáskanál sóval, őrölt borssal és meglocsolom az olíva olajjal, majd összeforgatom.
  1. A padlizsánokat beteszem sülni 200 fokra, 30 percre.
  1. Ha készen van a padlizsán, hagyom kihűlni.
  1. A kihűlt padlizsánt egy tálba teszem, majd a hagymákat hozzáreszelem.
  1. Ráöntöm a citrom levét és a joghurtot, majd az egészet összeforgatom.
  1. A petrezselymet apróra vágom, és hozzáadom a padlizsánsalátához, egy keveset félrerakok a tálaláshoz.

A joghurtos padlizsánsaláta tálalása

A salátát tálalás előtt minimum 3 órára a hűtőbe teszem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.

joghurtos padlizsánsaláta
Joghurtos padlizsánsaláta 6

Joghurtos padlizsánsaláta

pallimola
Előkészítés 10 perc
Főzési idő 30 perc
Elkészítési idő 40 perc
Course Előétel, Köret
Adag 2 adag

Hozzávalók
  

  • 2 db kisebb padlizsán
  • 1 teáskanál
  • őrölt bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 350 g görög joghurt
  • kb. 2 tk. reszelt hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés
 

  • A padlizsánok szárát levágom, a héjukat lepucolom.
  • Előbb felkarikázom a padlizsánt, majd kb. 1-2 cm-es kockákra vágom.
  • A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  • Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat a tepsire szórom.
  • Megszórom egy teáskanál sóval, őrölt borssal és meglocsolom az olíva olajjal, majd összeforgatom.
  • A padlizsánokat beteszem sülni 200 fokra, 30 percre.
  • Ha készen van a padlizsán, hagyom kihűlni.
  • A kihűlt padlizsánt egy tálba teszem, majd a hagymákat hozzáreszelem.
  • Ráöntöm a citrom levét és a joghurtot, majd az egészet összeforgatom.
  • A petrezselymet apróra vágom, és hozzáadom a padlizsánsalátához, egy keveset félrerakok a tálaláshoz.

Notes

A salátát tálalás előtt minimum 3 órára a hűtőbe teszem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!