A padlizsánkrém mellett a másik legjobb dolog, ami a padlizsánnal történhet, ha joghurtos padlizsánsaláta lesz belőle.
A török étkezdékből már ismerős lehet ez a joghurtos padlizsánsaláta, de én kicsit másképp készítem. A héjuktól megszabadítom a padlizsánokat, és sütőben sütöm meg őket, bő olajban sütés helyett, mert a padlizsán rengeteg folyadékot, olajat képes magába szívni. Ha sikerül friss, szép feszes és vékony héjú padlizsánt beszereznünk, a héjat is rajta hagyhatjuk, ez ízlés kérdése.
Joghurtos padlizsánsaláta recept
- A padlizsánok szárát levágom, a héjukat lepucolom.
![](https://padlizsanreceptek.hu/wp-content/uploads/joghurtos-padlizsansalata-2-400x300-1.webp)
- Előbb felkarikázom a padlizsánt, majd kb. 1-2 cm-es kockákra vágom.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat a tepsire szórom.
![](https://padlizsanreceptek.hu/wp-content/uploads/joghurtos-padlizsansalata-3-400x300-1.webp)
- Megszórom egy teáskanál sóval, őrölt borssal és meglocsolom az olíva olajjal, majd összeforgatom.
- A padlizsánokat beteszem sülni 200 fokra, 30 percre.
- Ha készen van a padlizsán, hagyom kihűlni.
![](https://padlizsanreceptek.hu/wp-content/uploads/joghurtos-padlizsansalata-4-400x300-1.webp)
- A kihűlt padlizsánt egy tálba teszem, majd a hagymákat hozzáreszelem.
- Ráöntöm a citrom levét és a joghurtot, majd az egészet összeforgatom.
![](https://padlizsanreceptek.hu/wp-content/uploads/joghurtos-padlizsansalata-5-400x300-1.webp)
- A petrezselymet apróra vágom, és hozzáadom a padlizsánsalátához, egy keveset félrerakok a tálaláshoz.
A joghurtos padlizsánsaláta tálalása
A salátát tálalás előtt minimum 3 órára a hűtőbe teszem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
![joghurtos padlizsánsaláta](https://kemenytojas.com/wp-content/uploads/joghurtos-padlizsansalata-7-400x300.jpg)
![Joghurtos padlizsánsaláta 6](https://padlizsanreceptek.hu/wp-content/uploads/joghurtos-padlizsansalata-6-500x500.webp)
Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók
- 2 db kisebb padlizsán
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
- 2 ek. olívaolaj
- 350 g görög joghurt
- kb. 2 tk. reszelt hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
- A padlizsánok szárát levágom, a héjukat lepucolom.
- Előbb felkarikázom a padlizsánt, majd kb. 1-2 cm-es kockákra vágom.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat a tepsire szórom.
- Megszórom egy teáskanál sóval, őrölt borssal és meglocsolom az olíva olajjal, majd összeforgatom.
- A padlizsánokat beteszem sülni 200 fokra, 30 percre.
- Ha készen van a padlizsán, hagyom kihűlni.
- A kihűlt padlizsánt egy tálba teszem, majd a hagymákat hozzáreszelem.
- Ráöntöm a citrom levét és a joghurtot, majd az egészet összeforgatom.
- A petrezselymet apróra vágom, és hozzáadom a padlizsánsalátához, egy keveset félrerakok a tálaláshoz.
Notes
A salátát tálalás előtt minimum 3 órára a hűtőbe teszem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!