Ahány ház, annyi padlizsánkrém Erdélyben is. Kóstoltam már sima vöröshagymás, fokhagymás, majonézes, sőt tejföllel lazított változatot is. Ez a recept majonézzel és tejföllel készül. Valljuk be, hogy a padlizsánkrém akkor finom, ha érezni rajta a füstös aromát, ami a...
Az erdélyi padlizsánkrémnek rengeteg változata ismert. Nagyon sokan azt állítják, hogy az igazi padlizsánkrémet Erdélyben készítik. Azonban nem kell ahhoz Erdélybe utaznunk, hogy egy finom padlizsánkrémet készítsünk. Egy titok van, amit ha betartunk, otthon is el...
Ha egy nagyon finom krémes erdélyi padlizsánkrémet szeretnél enni, akkor ez a recept Neked szól. Sokan azt hiszik, hogy csak Erdélyben lehet csak finom „vinetet” enni, de ez nem így van. Egy trükkje van csupán az elkészítésének. Ha van rá lehetőséged, akkor kinn...
Ez a nagyon egyszerű padlizsánkrém istenien finom. A megszokottól eltérő ízek, a római kömény, a koriander és a fokhagyma a Közel-keletre emlékeztetnek, és különlegességet visznek a hétköznapokba. Maga a padlizsánkrém fűszerezésében nagyon hasonlít a népszerű...
Aki szereti a padlizsánt, az a padlizsánkrémet is szereti szinte minden formájában. Ez az egyszerű padlizsánkrém tényleg minimális hozzávalókkal percek alatt elkészíthető, és nagyon finom. Egy dolgot azért fontos megjegyezni. Ne várj olyan komplex ízeket, mint egy...
Itthon is sokak kedvence a híres erdélyi padlizsános zakuszka. Az zakuszka alapja ugyan a piros színű paprika, de a legtöbb változatban a padlizsán is megtalálható a hozzávalók között. Ez a zakuszka recept igazán padlizsános, így mindenki szeretni fogja, aki a...
Ízlés kérdése, hogy valaki a babaganus vagy a nálunk őshonosabb hagyományos erdélyi padlizsánkrém közül melyik mellett teszi le a voksot. Én mindkettőt egyformán szeretem, és azt még hozzátenném, hogy alapvetően és eredetét tekintve ugyanarról az ételről van szó. Csak...
Szerintem kétféle ember van: aki szereti a padlizsánkrémet, és aki még nem kóstolta. Viccet félretéve, egy finom padlizsánkrém szinte mindenki kedvence. Sokféle recept, és sokféle elkészítési mód van, ez itt egy végtelenül egyszerű, majonézes padlizsánkrém recept, de...
Szó szerint 5 perc alatt elkészíthető ez a nagyon finom majonézes padlizsánkrém. A titok nagyon egyszerű: a nyers padlizsán hosszadalmas hőkezelése helyett üvegben eltett, passzírozott sült padlizsánt használunk. Azt gondolom, ez nem tekinthető csalásnak. Ma már...