Aki szereti a padlizsánt, az a padlizsánkrémet is szereti szinte minden formájában. Ez az egyszerű padlizsánkrém tényleg minimális hozzávalókkal percek alatt elkészíthető, és nagyon finom.

Egy dolgot azért fontos megjegyezni. Ne várj olyan komplex ízeket, mint egy majonézes padlizsánkrém, egy babaganus vagy egy padlizsános zakuszka esetében. Ennek a padlizsánkrémnek az nagyszerűsége éppen az egyserűségében rejlik. Gyakorlatilag só, bors, olívaolaj, fokhagyma, és kész.

A legfontosabb hozzávaló

Mivel tényleg egy nagyon egyszerű padlizsánkrémről van szó, ezért a kevés hozzávaló minősége meghatározza a végső ízvilágot. Márpedig ebben a receptben a legmeghatározóbb íz a fokhagymán kívül az olívaolaj lesz.

A fokhagymával nem sok mindent tudunk tenni, legfeljebb a menyiségét tudod ízlés szerint változtatni.

Viszont az, hogy milyen olívaolajat használsz, nagyon is meghatározó lesz a recept egészére vonatkozóan.

Mindenképpen extra szűz olívaolajat használj, és ha lehet abból is minél inkább minőségit. Nem kell bele sok, tehát ettől nem lesz lényegesen drágább, az íze viszont sokkal finomabb tud lenni!

Padlizsánpüré előkészítése

Ebben a receptben a padlizsánkrém elkészítését a padlizsánpüréből kiindulva mutatom be. Ennek elkészítése a következő lépésekből áll:

  • Süsd meg a padlizsánt, hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
  • Hagyd kihűlni, szedd le a héját és nyomkodd ki a levét.
  • Aprítsd fel turmixgépben vagy esetleg késsel.

A padlizsánpüré készítéséről részletesen további tippeket a linkre kattintva olvashatsz.

Egyszerű padlizsánkrém

Csak olívaolaj és fokhagyma, nagyon egyszerűen elkészíthető
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 45 perc
Elkészítési idő 50 perc
Course Előétel, Vacsora
Adag 4 személyre

Hozzávalók
  

  • 225 g padlizsánpüré kb. 600 g padlizsánból
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 g olívaolaj extra szűz
  • 3 g
  • őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítés
 

Padlizsánpüré előkészítése

  • Süsd meg a padlizsánt, hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
    Padlizsán sütése sütőben
  • Hagyd kihűlni, szedd le a héját, szedd ki a húsát és nyomkodd ki a felesleges levet, amit ereszt.
    Egyszerű padlizsánkrém 5
  • Aprítsd fel turmixgépben,
    Egyszerű padlizsánkrém 7
  • vagy esetleg késsel.
    Padlizsánpüré készítése 3

Padlizsánkrém összeállítása

  • A padlizsánpüréhez add hozzá az olívaolajat, a fokhagymanyomóval átnyomott fokhagymát, a sót és a borsot. Keverd össze alaposan.
    Egyszerű padlizsánkrém 8
  • Azonnal tálalható, bár nagyon jót tesz neki, ha néhány órát hűtőben áll.
    Egyszerű padlizsánkrém 11
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!