Egyszerű padlizsánkrém
Csak olívaolaj és fokhagyma, nagyon egyszerűen elkészíthető
Előkészítés 5 perc perc
Főzési idő 45 perc perc
Elkészítési idő 50 perc perc
- 225 g padlizsánpüré kb. 600 g padlizsánból
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g olívaolaj extra szűz
- 3 g só
- őrölt feketebors ízlés szerint
Padlizsánpüré előkészítése
Süsd meg a padlizsánt, hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
Hagyd kihűlni, szedd le a héját, szedd ki a húsát és nyomkodd ki a felesleges levet, amit ereszt.
Aprítsd fel turmixgépben,
vagy esetleg késsel.
Padlizsánkrém összeállítása
A padlizsánpüréhez add hozzá az olívaolajat, a fokhagymanyomóval átnyomott fokhagymát, a sót és a borsot. Keverd össze alaposan.
Azonnal tálalható, bár nagyon jót tesz neki, ha néhány órát hűtőben áll.