Go Back
+ servings
Padlizsánkrém olívaolajjal fokhagymával

Egyszerű padlizsánkrém

Csak olívaolaj és fokhagyma, nagyon egyszerűen elkészíthető
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 45 perc
Elkészítési idő 50 perc
Course Előétel, Vacsora
Adag 4 személyre

Ingredients
  

  • 225 g padlizsánpüré kb. 600 g padlizsánból
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 g olívaolaj extra szűz
  • 3 g
  • őrölt feketebors ízlés szerint

Instructions
 

Padlizsánpüré előkészítése

  • Süsd meg a padlizsánt, hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
    Padlizsán sütése sütőben
  • Hagyd kihűlni, szedd le a héját, szedd ki a húsát és nyomkodd ki a felesleges levet, amit ereszt.
    Egyszerű padlizsánkrém 5
  • Aprítsd fel turmixgépben,
    Egyszerű padlizsánkrém 7
  • vagy esetleg késsel.
    Padlizsánpüré készítése 3

Padlizsánkrém összeállítása

  • A padlizsánpüréhez add hozzá az olívaolajat, a fokhagymanyomóval átnyomott fokhagymát, a sót és a borsot. Keverd össze alaposan.
    Egyszerű padlizsánkrém 8
  • Azonnal tálalható, bár nagyon jót tesz neki, ha néhány órát hűtőben áll.
    Egyszerű padlizsánkrém 11
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!