Szó szerint 5 perc alatt elkészíthető ez a nagyon finom majonézes padlizsánkrém. A titok nagyon egyszerű: a nyers padlizsán hosszadalmas hőkezelése helyett üvegben eltett, passzírozott sült padlizsánt használunk.

Azt gondolom, ez nem tekinthető csalásnak. Ma már szinte minden nagyobb boltban beszerezhető valamilyen formában ez az alapanyag. Ráadásul általában padlizsánon és són kívül nem nagyon tartalmaz mást, tehát ténylegesen csak a padlizsán tisztítását és a hosszadalmas sütést spóroljuk meg vele.

5 perces padlizsánkrém recept

A recepthez való hozzávalók mennyiségét 630 g passzírozott sült padlizsán püréhez adom meg, az általam felhasznált üveg tartalma ennyi volt. Eltérő menyiséghez természetesen a hozzávalókat arányosan változtathatod.

Első lépésben tisztítsd meg a hagymát és kanalazd a padlizsán pürét egy edénybe.

Reszeld bele a hagymát a padlizsánpürébe, add hozzá az olívaolajat és a majonézt, sózd és borsozd.

A só mennyiségével vigyázz, mert általában a passzírozott sült padlizsánban és a majonézben is van só.

Szerintem a padlizsánkrém igazán a hagymától lesz finom – ezért ez egy elég hagymás változat. Ha hagyod legalább fél napot pihenni, az ereje csökkenni fog, de az íze megmarad. Ha kevésbé hagymásan szereted, tegyél bele csak fele-kétharmad ennyi hagymát.

Keverd jól össze az egészet, és tedd be a hűtőbe pihenni legalább 12 órára, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Az 5 perces padlizsánkrém elkészült. Akár azonnal is fogyaszthatod, de akkor a hagyma nagyon erős lesz benne. Legalább 12 órát, inkább egy napot ha hűtőben áll, akkor tökéletesek lesznek az ízek.

Fogyaszd kenyérrel, keksszel, zöldségekkel. Hűtőben, zárt edényben több napig eláll.

Jó étvágyat!

Padlizsánkrémes szendvics 1
Padlizsánkrémes szendvics 1

5 perces padlizsánkrém

Szilágyi Balázs
Előkészítés 5 perc
Elkészítési idő 5 perc
Course Előétel, Reggeli, Vacsora
Cuisine Hagyományos
Adag 10 adag

Hozzávalók
  

  • 630 g passzírozott sült padlizsán püré
  • 1 közepes hagyma (10 dkg)
  • 20 ml extra szűz olívaolaj
  • 160 g majonéz
  • bors

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg a hagymát és kanalazd a padlizsán pürét egy edénybe.
  • Reszeld bele a hagymát a padlizsánpürébe, add hozzá az olívaolajat és a majonézt, sózd és borsozd.
  • Keverd jól össze az egészet, és tedd be a hűtőbe pihenni legalább 12 órára, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!