Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Joghurtos padlizsánsaláta
Imola
Recept nyomtatása
Pin Recipe
Előkészítés
10
perc
perc
Főzési idő
30
perc
perc
Elkészítési idő
40
perc
perc
Course
Előétel, Köret
Adag
2
adag
Hozzávalók
1x
2x
3x
2
db
kisebb padlizsán
1
teáskanál
só
őrölt bors
2
ek.
olívaolaj
350
g
görög joghurt
kb. 2
tk.
reszelt hagyma
1-2
gerezd
fokhagyma
petrezselyem
1
teáskanál
citromlé
Elkészítés
A padlizsánok szárát levágom, a héjukat lepucolom.
Előbb felkarikázom a padlizsánt, majd kb. 1-2 cm-es kockákra vágom.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat a tepsire szórom.
Megszórom egy teáskanál sóval, őrölt borssal és meglocsolom az olíva olajjal, majd összeforgatom.
A padlizsánokat beteszem sülni 200 fokra, 30 percre.
Ha készen van a padlizsán, hagyom kihűlni.
A kihűlt padlizsánt egy tálba teszem, majd a hagymákat hozzáreszelem.
Ráöntöm a citrom levét és a joghurtot, majd az egészet összeforgatom.
A petrezselymet apróra vágom, és hozzáadom a padlizsánsalátához, egy keveset félrerakok a tálaláshoz.
Notes
A salátát tálalás előtt minimum 3 órára a hűtőbe teszem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
Kipróbáltad a receptet?
Let us know
how it was!