Mikor érett a padlizsán? Ez a kérdés sokunkban felmerül, amikor a piacokon vagy a boltokban válogatunk a friss zöldségek között. A padlizsán egy igazán sokoldalú alapanyag, amelyet számos recepthez felhasználhatunk, de az íze és állaga nagyban függ attól, hogy...
A padlizsán sütése egészben a legelső lépés bármilyen padlizsánkrém elkészítéséhez. Az egészben sütött padlizsánból először padlizsánpürét készítünk, aztán abból az ízlésünknek és kedvünknek leginkább megfelelő padlizsánkrémet. Padlizsán egészben többféle módon...
Ennek a módszernek megvannak a maga nagyon érdekes előnyei és hátrányai is. A padlizsán sütése gázon egy jó módszer a grillezés helyettesítésére, a füstös ízek elérésére. De nagyon óvatosan kell csinálni! Nézzük először a konkrét tippeket, hogy hogyan süsd meg az...
Nagyon ritkán hallani manapság a tojásgyümölcs szót, de ha mégis találkozol vele, akkor nem kell meglepődni. A tojásgyümölcs egyszerűen a padlizsánra használt másik kifejezés. Talán nem is annyira meglepő ez az elnevezés, ha ránézünk egy padlizsánra. Egyértelműen...
Az egészben sütött padlizsán elkészítésének leginkább hagyományos, és talán egyik legegyszerűbb módja a padlizsán sütése sütőben. Ez a módszer mindenki számára elérhető, hiszen sütő szinte minden konyhában van. Nagyon egyszerű, mert a padlizsánt szó szerint csak...
Az egészben sütött padlizsán elkészítésének egyik legegyszerűbb, és talán leggyorsabb módja a forrólevegős-fritőzben, azaz air fryerben való sütés. Ennek a módszernek gyakorlatilag csak előnyei vannak, kivéve talán egyetlen hátrányt. Ez pedig az, hogy a sütő kosara...
Ha szereted a padlizsánkrémet, akkor jogosan merül fel benned is a kérdés, hogy meddig áll el. Senki nem akarja kidobni ugyanis ezt a finomságot, de azért persze az sem lenne jó, ha megromlana. Padlizsánkrém ugyan többféle lehet, és ez valamilyen szinten az...