A grúz gasztronómiában nagy szerepe van hol hideg, hol meleg kis adag fogásoknak, amiket egyszerre tesznek az asztalra. A grúz diós padlizsán tekercs (badrijani) egy ilyen, könnyen elkészíthető hideg előétel. A fokhagymától és a diótól lesz nagyon egészséges is ez az...
Ez egy nagyon egyszerű és finom rakott vegetáriánus étel. Ajánlom ezt a vegetáriánus muszakát azoknak, akik nem akarnak sok időt eltölteni a konyhában, de szeretnének egy finom és könnyű ételt készíteni. Pár perc alatt elő tudod készíteni a zöldségeket, utána már csak...
Az eredeti muszakát Görögországban készítik, de a törököknek is van egy rakott padlizsánja, amit kevesebben ismernek. Ez egy népszerű és hagyományos étel Törökországban. A különbség a görög és török változat között, hogy ez egy paradicsomos változat, amiből a besamelt...
Paradicsomos oregánós darált húsos szósz teszi olaszossá ezt a viszonylag egyszerűen elkészíthető és nagyon finom rakott padlizsánt. Tippek olaszos rakott padlizsánhoz A padlizsán héja ízlés kérdése. Ha mindenki szereti, hagyd rajta. Ha nagyobb mennyiségben zavaró,...
Ez a nagyon egyszerű padlizsánkrém istenien finom. A megszokottól eltérő ízek, a római kömény, a koriander és a fokhagyma a Közel-keletre emlékeztetnek, és különlegességet visznek a hétköznapokba. Maga a padlizsánkrém fűszerezésében nagyon hasonlít a népszerű...
A padlizsánkrém mellett a másik legjobb dolog, ami a padlizsánnal történhet, ha joghurtos padlizsánsaláta lesz belőle. A török étkezdékből már ismerős lehet ez a joghurtos padlizsánsaláta, de én kicsit másképp készítem. A héjuktól megszabadítom a...
A Parmigiana [ejtsd: pármidzsáná] egy ízig-vérig Dél-Olasz étel. Eredeti formája a parmiggiana di melanzane [pármidzsáná di meláncáne], vagyis magyarul rakott padlizsán. Ez aztán az olasz bevándorlókkal a világ számos pontján elterjedt, és...
Ízlés kérdése, hogy valaki a babaganus vagy a nálunk őshonosabb hagyományos erdélyi padlizsánkrém közül melyik mellett teszi le a voksot. Én mindkettőt egyformán szeretem, és azt még hozzátenném, hogy alapvetően és eredetét tekintve ugyanarról az ételről van szó. Csak...
Itthon leginkább „francia lecsó” néven ismert a dél-francia Provence ikonikus étele, a ratatouille [ejtsd kb. rátátuj vagy ratatuj]. Elkészítése nagyon egyszerű, és nemcsak tápláló és egészséges, de egyben egy nagyon finom és változatos zöldségétel is. Ratatouille...
Ez a recept egy nagyon finom, de mégis teljesen vegán lasagne elkészítését mutatja be. Azaz nem csak hús nincs benne, de még állati eredetű élelmiszer sem! Az íze mégis harmonikus, és az ember nem győz betelni tőle! Ebben a vegán lasagne receptben semmiféle sajt...