Ez a nagyon egyszerű padlizsánkrém istenien finom. A megszokottól eltérő ízek, a római kömény, a koriander és a fokhagyma a Közel-keletre emlékeztetnek, és különlegességet visznek a hétköznapokba.
Maga a padlizsánkrém fűszerezésében nagyon hasonlít a népszerű babaganusra, de majonéz nélkül készül.
Nincs szükség grillezésre, faszénen vagy gázlángon sütésre. A padlizsánpüré elkészítése után szó szerint pár perc alatt összerakható. Bármilyen vacsora vagy vendégség tökéletes fogása.
Padlizsánpüré előkészítése
Ebben a receptben a padlizsánkrém elkészítését a padlizsánpüréből kiindulva mutatom be. Ennek elkészítése a következő lépésekből áll:
- Süsd meg a padlizsánt, hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
- Hagyd kihűlni, szedd le a héját és nyomkodd ki a levét.
- Aprítsd fel turmixgépben vagy esetleg késsel.
A padlizsánpüré készítéséről részletesen további tippeket a linkre kattintva olvashatsz. 1 kg padlizsánból kb. 350 g padlizsánpüré lesz, ez a recept ezzel a mennyiséggel számol.
Egyszerű padlizsánkrém római köménnyel és korianderrel
Hozzávalók
- 1 kg padlizsán
- ½ gerezd fokhagyma
- 6 g só
- ½ tk. őrölt római kömény 1-2 g
- 30 g olívaolaj extra szűz
- őrölt bors ízlés szerint
- néhány szál koriander friss
Elkészítés
- Süsd meg a padlizsánt hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
- Hagyd kihűlni, szedd le a héját, szedd ki a húsát, nyomkodd ki és hagyd lecsöpögni a felesleges levet, amit ereszt.
- Aprítsd fel turmixgépben vagy esetleg késsel. Kb. 350 g padlizsánpürét kapsz.
- Tedd a padlizsánpürét egy tálba, add hozzá az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott korianderlevelet, a római köményt, a sót, őrölt borsot és olívaolajat. Keverd jól el. Kóstold meg és ízlés szerint ízesítsd.
- Azonnal tálalható, bár nagyon jót tesz neki, ha legalább néhány órát hűtőben áll.
Kösz!
Ezeket szeretjük!