Go Back
+ servings
Egyszerű padlizsánkrém római köménnyel és korianderrel

Egyszerű padlizsánkrém római köménnyel és korianderrel

Közel-keleti ízek pár perc alatt
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 45 perc
Elkészítési idő 50 perc
Course Előétel, Vacsora
Adag 4 személyre

Ingredients
  

  • 1 kg padlizsán
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 6 g
  • ½ tk. őrölt római kömény 1-2 g
  • 30 g olívaolaj extra szűz
  • őrölt bors ízlés szerint
  • néhány szál koriander friss

Instructions
 

  • Süsd meg a padlizsánt hagyományos sütőben 250 fokon kb. 35-45 perc alatt.
    Padlizsán sütése sütőben
  • Hagyd kihűlni, szedd le a héját, szedd ki a húsát, nyomkodd ki és hagyd lecsöpögni a felesleges levet, amit ereszt.
    Egyszerű padlizsánkrém 5
  • Aprítsd fel turmixgépben vagy esetleg késsel. Kb. 350 g padlizsánpürét kapsz.
    Egyszerű padlizsánkrém 7
  • Tedd a padlizsánpürét egy tálba, add hozzá az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott korianderlevelet, a római köményt, a sót, őrölt borsot és olívaolajat. Keverd jól el. Kóstold meg és ízlés szerint ízesítsd.
    Padlizsánkrém készítése római köménnyel és korianderrel 1
  • Azonnal tálalható, bár nagyon jót tesz neki, ha legalább néhány órát hűtőben áll.
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!