Paradicsomos oregánós darált húsos szósz teszi olaszossá ezt a viszonylag egyszerűen elkészíthető és nagyon finom rakott padlizsánt. Tippek olaszos rakott padlizsánhoz A padlizsán héja ízlés kérdése. Ha mindenki szereti, hagyd rajta. Ha nagyobb mennyiségben zavaró,...
Ez a nagyon egyszerű padlizsánkrém istenien finom. A megszokottól eltérő ízek, a római kömény, a koriander és a fokhagyma a Közel-keletre emlékeztetnek, és különlegességet visznek a hétköznapokba. Maga a padlizsánkrém fűszerezésében nagyon hasonlít a népszerű...
Aki szereti a padlizsánt, az a padlizsánkrémet is szereti szinte minden formájában. Ez az egyszerű padlizsánkrém tényleg minimális hozzávalókkal percek alatt elkészíthető, és nagyon finom. Egy dolgot azért fontos megjegyezni. Ne várj olyan komplex ízeket, mint egy...
A grillezett padlizsán egy gyors, de mégis nagyszerű és finom étel. Önmagában, salátával, vagy akár köretnek is tökéletes. Ezzel a módszerrel könyen egészséges, változatos ételt varázsolhatunk az asztalra, ami a vegán vagy vegetáriánus étrendbe is beleilleszthető. A...
A fokhagymás sült padlizsán egy nagyon egyszerű, de mégis hihetetlenül ízletes módja a padlizsán elékészítésének. Tökéletes köretként is, de kenyérrel, salátával vagy akár magában önálló fogásként is megállja a helyét. Az igazán finom fokhagymás sült padlizsán talán...
A serpenyőben sült padlizsánszeletek kiváló köret, de akár önálló ételként is jól műkődhetnek egy könnyebb étkezés alkalmával. Nézzük, hogyan lesz nagyon egyszerű a padlizsán sütése serpenyőben. A folyamat nem bonyolult, de van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni....
Itthon is sokak kedvence a híres erdélyi padlizsános zakuszka. Az zakuszka alapja ugyan a piros színű paprika, de a legtöbb változatban a padlizsán is megtalálható a hozzávalók között. Ez a zakuszka recept igazán padlizsános, így mindenki szeretni fogja, aki a...
Az imam bayildi egy nemzetközileg kevésbé ismert, eredeti hazájában, Törökországban azonban nagyon népszerű recept. Gyakorlatilag fokhagymás lecsóval töltött padlizsánról van szó. Az étel az egyszerűsége ellenére nagyon jól kombinálja az ízeket, és garantáltan...
A padlizsánkrém mellett a másik legjobb dolog, ami a padlizsánnal történhet, ha joghurtos padlizsánsaláta lesz belőle. A török étkezdékből már ismerős lehet ez a joghurtos padlizsánsaláta, de én kicsit másképp készítem. A héjuktól megszabadítom a...
A Parmigiana [ejtsd: pármidzsáná] egy ízig-vérig Dél-Olasz étel. Eredeti formája a parmiggiana di melanzane [pármidzsáná di meláncáne], vagyis magyarul rakott padlizsán. Ez aztán az olasz bevándorlókkal a világ számos pontján elterjedt, és...