Ahány ház, annyi padlizsánkrém Erdélyben is. Kóstoltam már sima vöröshagymás, fokhagymás, majonézes, sőt tejföllel lazított változatot is. Ez a recept majonézzel és tejföllel készül. Valljuk be, hogy a padlizsánkrém akkor finom, ha érezni rajta a füstös aromát, ami a...
Az erdélyi padlizsánkrémnek rengeteg változata ismert. Nagyon sokan azt állítják, hogy az igazi padlizsánkrémet Erdélyben készítik. Azonban nem kell ahhoz Erdélybe utaznunk, hogy egy finom padlizsánkrémet készítsünk. Egy titok van, amit ha betartunk, otthon is el...
Ha egy nagyon finom krémes erdélyi padlizsánkrémet szeretnél enni, akkor ez a recept Neked szól. Sokan azt hiszik, hogy csak Erdélyben lehet csak finom „vinetet” enni, de ez nem így van. Egy trükkje van csupán az elkészítésének. Ha van rá lehetőséged, akkor kinn...
Ez a nagyon egyszerű padlizsánkrém istenien finom. A megszokottól eltérő ízek, a római kömény, a koriander és a fokhagyma a Közel-keletre emlékeztetnek, és különlegességet visznek a hétköznapokba. Maga a padlizsánkrém fűszerezésében nagyon hasonlít a népszerű...
Szó szerint 5 perc alatt elkészíthető ez a nagyon finom majonézes padlizsánkrém. A titok nagyon egyszerű: a nyers padlizsán hosszadalmas hőkezelése helyett üvegben eltett, passzírozott sült padlizsánt használunk. Azt gondolom, ez nem tekinthető csalásnak. Ma már...