Ez egy nagyon egyszerű és finom rakott vegetáriánus étel. Ajánlom ezt a vegetáriánus muszakát azoknak, akik nem akarnak sok időt eltölteni a konyhában, de szeretnének egy finom és könnyű ételt készíteni. Pár perc alatt elő tudod készíteni a zöldségeket, utána már csak...
Ahány ház, annyi padlizsánkrém Erdélyben is. Kóstoltam már sima vöröshagymás, fokhagymás, majonézes, sőt tejföllel lazított változatot is. Ez a recept majonézzel és tejföllel készül. Valljuk be, hogy a padlizsánkrém akkor finom, ha érezni rajta a füstös aromát, ami a...
Az erdélyi padlizsánkrémnek rengeteg változata ismert. Nagyon sokan azt állítják, hogy az igazi padlizsánkrémet Erdélyben készítik. Azonban nem kell ahhoz Erdélybe utaznunk, hogy egy finom padlizsánkrémet készítsünk. Egy titok van, amit ha betartunk, otthon is el...
Az eredeti muszakát Görögországban készítik, de a törököknek is van egy rakott padlizsánja, amit kevesebben ismernek. Ez egy népszerű és hagyományos étel Törökországban. A különbség a görög és török változat között, hogy ez egy paradicsomos változat, amiből a besamelt...
Paradicsomos oregánós darált húsos szósz teszi olaszossá ezt a viszonylag egyszerűen elkészíthető és nagyon finom rakott padlizsánt. Tippek olaszos rakott padlizsánhoz A padlizsán héja ízlés kérdése. Ha mindenki szereti, hagyd rajta. Ha nagyobb mennyiségben zavaró,...
Itthon leginkább „francia lecsó” néven ismert a dél-francia Provence ikonikus étele, a ratatouille [ejtsd kb. rátátuj vagy ratatuj]. Elkészítése nagyon egyszerű, és nemcsak tápláló és egészséges, de egyben egy nagyon finom és változatos zöldségétel is. Ratatouille...