koriander


Grúz diós padlizsán tekercs (badrijani)

Grúz diós padlizsán tekercs (badrijani)

A grúz gasztronómiában nagy szerepe van hol hideg, hol meleg kis adag fogásoknak, amiket egyszerre tesznek az asztalra. A grúz diós padlizsán tekercs (badrijani) egy ilyen, könnyen elkészíthető hideg előétel. A fokhagymától és a diótól lesz nagyon egészséges is ez az...
Egyszerű padlizsánkrém római köménnyel és korianderrel

Egyszerű padlizsánkrém római köménnyel és korianderrel

Ez a nagyon egyszerű padlizsánkrém istenien finom. A megszokottól eltérő ízek, a római kömény, a koriander és a fokhagyma a Közel-keletre emlékeztetnek, és különlegességet visznek a hétköznapokba. Maga a padlizsánkrém fűszerezésében nagyon hasonlít a népszerű...
Babaganus – közel-keleti padlizsánkrém

Babaganus – közel-keleti padlizsánkrém

Ízlés kérdése, hogy valaki a babaganus vagy a nálunk őshonosabb hagyományos erdélyi padlizsánkrém közül melyik mellett teszi le a voksot. Én mindkettőt egyformán szeretem, és azt még hozzátenném, hogy alapvetően és eredetét tekintve ugyanarról az ételről van szó. Csak...