Go Back
+ servings
Serpenyős padlizsán sütése, szeletek a szerpenyőben

Padlizsán sütése serpenyőben

Tökéletes köret vagy vegán fogás egyszerűen, serpenyőben elkészítve
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 20 perc
Elkészítési idő 35 perc
Course ebéd, Köret, Vacsora
Cuisine egészséges, glutén mentes, laktózmentes, magmentes, mentes, tejmentes, tojásmentes, Vegán
Adag 2

Hozzávalók
  

  • 1 padlizsán közepes vagy nagy
  • 1,5 dl olivaolaj 2-4 evőkanál szeletenként
  • izlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Készítsd elő a hozzávalókat, a padlizsánt tedd egy vágódeszkára.
    Serpenyős padlizsán sütése előkészítés
  • Vágd le a padlizsán szárát, és szeleteld fel kb. 0,5 -1 cm-es szeletekre.
    Serpenyős padlizsán sütése padlizsán szeletelése
  • Melegítsd fel a serpenyőt közepes-magas lángon. Öntsd bele az olaj felét, és melegítsd azt is fel kb. fél percig.
    Ha több részletben sütöd a padlizsánt, akkor csak az adott szeletekhez szükséges olaj mennyiségét használd arányosan.
    Grillezett padlizsán sütése, olaj a serpenyőben
  • Tedd a serpenyőbe a padlizsánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást. Öntsd az olaj másik felét a padlizsánszeletek tetejére.
    Serpenyős padlizsán sütése padlizsán szeletek sütése
  • Néhányszor fordítsd meg a padlizsánszeleteket a serpenyőben, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön kb. 6-10 perc alatt, tűzhelytől és serpenyőtől függően.
    Serpenyős padlizsán sütése, szeletek a szerpenyőben
  • Szedd ki az elkészült padlizsánszeleteket, és folytasd a sütést a maradék szeletekkel.
    Serpenyős padlizsán sütése megfordítás
  • Tálald ízlés szerint. A serpenyőben sült padlizsánszeleteket tálaláskor sózd és borsozd.
    Serpenyős padlizsán sütése sült padlizsán szeletek
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!