Készítsd elő a hozzávalókat, a padlizsánt tedd egy vágódeszkára.
Vágd le a padlizsán szárát, és szeleteld fel kb. 0,5 -1 cm-es szeletekre.
Melegítsd fel a serpenyőt közepes-magas lángon. Öntsd bele az olaj felét, és melegítsd azt is fel kb. fél percig.Ha több részletben sütöd a padlizsánt, akkor csak az adott szeletekhez szükséges olaj mennyiségét használd arányosan.
Tedd a serpenyőbe a padlizsánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást. Öntsd az olaj másik felét a padlizsánszeletek tetejére.
Néhányszor fordítsd meg a padlizsánszeleteket a serpenyőben, hogy mindkét oldaluk aranybarnára süljön kb. 6-10 perc alatt, tűzhelytől és serpenyőtől függően.
Szedd ki az elkészült padlizsánszeleteket, és folytasd a sütést a maradék szeletekkel.
Tálald ízlés szerint. A serpenyőben sült padlizsánszeleteket tálaláskor sózd és borsozd.