Vágd fel a padlizsánt és a cukkinit 1 cm vastagságú szeletekre, majd tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és sózd, borsozd meg, majd locsold meg olívaolajjal. Eredeti receptben 2 db padlizsán van, én csak 1 db használtam, mert felvágva nekem a többi zöldséghez képest elegendőnek bizonyult.
Süsd elő a zöldségeket 180 fokon alsó felső sütésen 30 percig, majd tedd rá a felkarikázott fehér hagymát és kápia paprikát. Told vissza az egészet 15 percre a sütőbe.
Ha letelt a 15 perc, vedd ki az megsült zöldségeket, és végezetül tedd rá a koktélparadicsomokat, hogy egy kicsit össze essen. A paradicsomokkal együtt tedd bele a felkarikázott fehér hagymát is.
15 perc együtt sütés után, így kell kinézni az egybesütött zöldségeknek.
Következhet az összeállítás, rétegezés. Vegyél elő egy jénait vagy bármilyen hőálló tálat, amiben tudsz szépen rétegezni. (30*20 cm) Ez az adag 2-3 személynek elegendő mennyiség. Az első sorba rakd le a padlizsánt, majd rá a cukkinit.
A második sorba a kápia paprika jön a fehér hagymával, úgy ahogy sorrendben sütöttük a sütőben. Az eredeti recept salotta hagymát ír, én jobban szeretem a fehér hagyma ízét ezért ezt tettem bele.
Végül a megsült koktélparadicsomokat tesszük rá. Az eredeti recept konzerv koktélparadicsomot ír, én jobban szeretem a friss paradicsomot, így ezt lecseréltem.
Még egy sült zöldség réteg jön, majd a mártás a tetejére.