Go Back
+ servings

Vegetáriánus muszaka

Magyar Szilvia
Könnyed, egészséges, akár vacsorára is beilleszthető, nem túl bonyolult étel, ami gyorsan elkészíthető
Előkészítés 15 perc
Főzési idő 1 óra
Elkészítési idő 1 óra 15 perc
Course Egytálétel, Főétel, Vacsora
Cuisine egészséges, tojásmentes, Vegetáriánus
Adag 3

Ingredients
  

Padlizsánhoz

  • 370 g padlizsán
  • 380 g cukkini
  • 120 g fehér hagyma
  • 95 g kápia paprika
  • 175 g koktélparadicsom
  • 100 g feta sajt
  • 180 g reszelt trappista sajt
  • 50 g parmezán
  • 5 g
  • 3 g őrölt bors

Mártáshoz

  • 300 ml görög joghurt
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 15 g fokhagyma

Instructions
 

Összeállítás

  • Vágd fel a padlizsánt és a cukkinit 1 cm vastagságú szeletekre, majd tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és sózd, borsozd meg, majd locsold meg olívaolajjal. Eredeti receptben 2 db padlizsán van, én csak 1 db használtam, mert felvágva nekem a többi zöldséghez képest elegendőnek bizonyult.
  • Süsd elő a zöldségeket 180 fokon alsó felső sütésen 30 percig, majd tedd rá a felkarikázott fehér hagymát és kápia paprikát. Told vissza az egészet 15 percre a sütőbe.
  • Ha letelt a 15 perc, vedd ki az megsült zöldségeket, és végezetül tedd rá a koktélparadicsomokat, hogy egy kicsit össze essen. A paradicsomokkal együtt tedd bele a felkarikázott fehér hagymát is.
  • 15 perc együtt sütés után, így kell kinézni az egybesütött zöldségeknek.
  • Következhet az összeállítás, rétegezés. Vegyél elő egy jénait vagy bármilyen hőálló tálat, amiben tudsz szépen rétegezni. (30*20 cm) Ez az adag 2-3 személynek elegendő mennyiség. Az első sorba rakd le a padlizsánt, majd rá a cukkinit.
  • A második sorba a kápia paprika jön a fehér hagymával, úgy ahogy sorrendben sütöttük a sütőben. Az eredeti recept salotta hagymát ír, én jobban szeretem a fehér hagyma ízét ezért ezt tettem bele.
  • Végül a megsült koktélparadicsomokat tesszük rá. Az eredeti recept konzerv koktélparadicsomot ír, én jobban szeretem a friss paradicsomot, így ezt lecseréltem.
  • Még egy sült zöldség réteg jön, majd a mártás a tetejére.

Mártáshoz

  • Mártáshoz a 300 ml görög joghurtba nyomjunk bele a 2 gerezd fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat tegyünk hozzá, majd facsarjuk bele a fél lime levét. Ízesítsük sóval, borssal. Itt az eredeti recept egész lime levet írt, de én nem szerettem volna nagyon savanyúnak, ezért csak a fél lime levét facsartam bele. Ezután öntsd rá az öntetet az összeállított zöldségekre.

Sütés

  • A rétegezés utolsó momentuma, hogy reszelt sajtokkal borítjuk be a rakott zöldségeket. Először a feta sajt, majd a trappista, és legvégül a parmezán.
  • Sütőbe tesszük az így összeállított vegetáriánus rakott padlizsánt, majd alsó felső sütésen 200 fokon 30 percig szép pirosra sütjük.
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!