Egy vastag aljú lábasba önts 3 evőkanál olívaolajat, hogy bevonja az alját az edénynek.
Első rétegnek az összekevert zöldségkeverék következik.
A zöldségkeverékre tedd rá a padlizsán darabokat, egy kört alakítva.
Aztán a padlizsánra tedd rá a kifőzött lencsét.
Ezután tegyél rá egy újabb réteg zöldségkeveréket.
Majd a megmaradt padlizsánt tedd rá.
Az utolsó réteg lencse jön.
Legvégül a megmaradt zöldségkeveréket öntsd rá. Minden réteget sózz és borsozz is meg.
A megmaradt olívaolajat, (az aljára már tettünk 3 evőkanalat belőle) öntsd rá a rétegekre.
Végezetül a 3 evőkanál gránátalma sűrítményt is locsold rá a ragura. Nagyon extra ízt kölcsönöz a gránátalma sűrítmény, ne hagyd ki belőle, ha teheted.