Melegítsd be a sütőt 200 fokra.
A padlizsánokat vágd fel 1-1,5 cm-es szeletekre, tedd egy szűrőbe és jól sózd be. Én 75 dkg padlizsánhoz 2 ek. sót használtam, de mivel azt lemosod, bármennyi sót tehetsz rá. Tedd félre, hogy kieressze a levét.
Vágj fel apróra 1 fej hagymát, és pirítsd 4-5 percig közepes lángon 3 ek. olívaolajon.
Add hozzá a darált húst, és néha megkeverve pirítsd, amíg a levét elfövi és kicsit megbarnul, ez 8-10 perc.
Öntsd fel 1 dl fehér borral, főzd el a levét 2 perc alatt.
Ízesítsd a húsos keveréket: 3/4-1 tk. só, 1,5 tk. fahéj, 1 csipet bors nagyon ízletessé teszi. Adj hozzá még 4 evőkanál passzírozott paradicsomot (passata), vagy 2 tk. sűrített paradicsomot.
Öntsd fel 1 dl vízzel, és ismét hagyd, hogy a levét elfője és lepiruljon, ez 8-10 perc.
Adj hozzá 1,5 ek. útifű maghéjat (Psyllium Husk), keverd el, öntsd fel 1,5 dl vízzel. Főzd 2 percig, amíg jobban besűrűsödik.
Mosd le a padlizsánokat folyó víz alatt, és szárítsd meg papírtörlőn vagy tiszta konyharuhán.
Adagonként 1,5-2 ek. olívaolajon pirítsd meg közepes-nagy lángon, oldalanként 3-4 percig.
Végül állítsd össze a rakott padlizsánt. Egy hőálló tál aljára fektesd le a padlizsánok harmadát. Ezen terítsd el a hús felét. Erre ismét harmadnyi padlizsán, majd a hús másik fele jön. Végül padlizsánszeletekkel fedd be.
Szórd meg az 5 dkg reszelt parmezán sajttal, és tedd be a sütőbe.
25-30 perc alatt süsd meg pirosra a tetejét.
Vedd ki, és hagyd egy kicsit kihűlni. Frissen vagy akár melegítve tálald.