Go Back
Padlizsánpüré dobozban

Padlizsánpüré

Minden padlizsánkrém alapja
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 45 perc
Elkészítési idő 50 perc

Ingredients
  

  • 1 kg padlizsán vagy igény szerinti mennyiség

Instructions
 

  • A padlizsánokat szurkáld meg, és előmelegített forró sütőben a legmelegebb beállítással süsd meg addig, amíg teljesen megpuhulnak. Ez 30-60 perc a sütő hőmérsékletétől és a padlizsánok méretétől függően.
    Füstös íz eléréséhez grillen vagy gázlángon süsd a padlizsánt.
    Padlizsánpüré készítése 1
  • Hagyd kihűlni, szedd le a héját és a szárát. Nyomkodd ki belőlük amennyire csak tudod a nedvességet.
    Padlizsánpüré készítése 2
  • Mixerben vagy botmixerrel, esetleg vágódeszkán egy éles késsel pürésítsd a megfelelő állag eléréséig. Ha darabosabban szereted, akkor kevésbé, ha egészen pürésen, akkor jobban.
    Padlizsánpüré készítése 3
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!