Padlizsánpüré
Minden padlizsánkrém alapja
Előkészítés 5 perc perc
Főzési idő 45 perc perc
Elkészítési idő 50 perc perc
- 1 kg padlizsán vagy igény szerinti mennyiség
A padlizsánokat szurkáld meg, és előmelegített forró sütőben a legmelegebb beállítással süsd meg addig, amíg teljesen megpuhulnak. Ez 30-60 perc a sütő hőmérsékletétől és a padlizsánok méretétől függően.Füstös íz eléréséhez grillen vagy gázlángon süsd a padlizsánt. Hagyd kihűlni, szedd le a héját és a szárát. Nyomkodd ki belőlük amennyire csak tudod a nedvességet.
Mixerben vagy botmixerrel, esetleg vágódeszkán egy éles késsel pürésítsd a megfelelő állag eléréséig. Ha darabosabban szereted, akkor kevésbé, ha egészen pürésen, akkor jobban.