Mosd meg és vágd le a padlizsánok végét. Nem kell meghámozni.
Vágd hosszában 5-8 mm vékony szeletekre. Próbálj meg szép vékony szeleteket vágni, mert sütés után ezeket fel fogjuk tekerni.
A padlizsán szeleteket bőségesen szórd meg sóval, és legalább 30-60 percig hagyd állni.
Ha kiengedte a keserű levét, itasd fel papírtörlővel. Ezután jöhet a sütés.
Padlizsán sütése
Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat. Nem kell sok olajat tenned, mert a padlizsán megszívja magát olajjal.
Süsd meg mindkét oldalukat szép aranybarnára. Ha elfogy a serpenyőben az olaj, akkor pótold.
Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, a megsült szeleteket egy papírtörlővel bélelt tányérra szedd ki, majd tedd félre hűlni őket.
Töltelék összeállítása
Konyhai robotgépben daráld durva állagúra a diót. Tedd át egy másik tálba a ledarált diót. Ehhez fogjuk majd hozzáadni a többi fűszert.
A fokhagymát tedd bele az aprítógépbe a 6 evőkanál vízzel.
Addig turmixold ameddig egy fehér színű folyadékot nem kapsz.
Ezt a fokhagymás folyadékot add hozzá a darált dióhoz.
Keverd össze a darált diót a fokhagymás vízzel.
Töltelék ízesítése
Add hozzá a vörösborecetet, az őrölt koriandert, a sót a fokhagymás-diós masszához, majd keverd össze.
Ízlés szerint tehetsz bele görög szénát vagy cayenne borsot,én az utóbbit tettem bele, kicsit pikánssá teszi.
Padlizsán tekercs formázása
Vegyél egy szelet padlizsánt, a padlizsán szélére tegyél egy adag fokhagymás diós masszát. Vizes kézzel könnyebb formázni a masszát. Kicsit nyomkodd meg, mert úgy nem fog szétesni a töltelék formázás közben.
Kezdd el feltekerni a padlizsán szeletet, addig amíg a végén bezárul a tekercs. Nem szükséges fogvájóval rögzíteni, mert anélkül is szépen egyben marad.