Go Back
+ servings
padlizsán-tekercs

Grúz diós padlizsántekercs

A grúz diós padlizsántekercs egy igazán finom és egészséges vendégváró előétel. Nagyon egyszerű az elkészítése.
5 from 1 vote
Előkészítés 20 perc
Főzési idő 20 perc
Elkészítési idő 40 perc
Course Appetizer, Előétel
Cuisine egészséges, Vegetáriánus
Adag 6

Hozzávalók
  

  • 3 db padlizsán
  • 250 g darált dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál víz
  • 1/2 teáskanál vörösborecet
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/4 teáskanál
  • 1/2 teáskanál őrölt görögszéna (elhagyható)
  • 1 csipet cayenne bors (elhagyható)

Elkészítés
 

Padlizsán előkészítése

  • Mosd meg és vágd le a padlizsánok végét. Nem kell meghámozni.
  • Vágd hosszában 5-8 mm vékony szeletekre. Próbálj meg szép vékony szeleteket vágni, mert sütés után ezeket fel fogjuk tekerni.
  • A padlizsán szeleteket bőségesen szórd meg sóval, és legalább 30-60 percig hagyd állni.
  • Ha kiengedte a keserű levét, itasd fel papírtörlővel. Ezután jöhet a sütés.

Padlizsán sütése

  • Egy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat. Nem kell sok olajat tenned, mert a padlizsán megszívja magát olajjal.
  • Süsd meg mindkét oldalukat szép aranybarnára. Ha elfogy a serpenyőben az olaj, akkor pótold.
  • Amikor mindkét oldala aranybarnára sült, a megsült szeleteket egy papírtörlővel bélelt tányérra szedd ki, majd tedd félre hűlni őket.

Töltelék összeállítása

  • Konyhai robotgépben daráld durva állagúra a diót. Tedd át egy másik tálba a ledarált diót. Ehhez fogjuk majd hozzáadni a többi fűszert.
  • A fokhagymát tedd bele az aprítógépbe a 6 evőkanál vízzel.
  • Addig turmixold ameddig egy fehér színű folyadékot nem kapsz.
  • Ezt a fokhagymás folyadékot add hozzá a darált dióhoz.
  • Keverd össze a darált diót a fokhagymás vízzel.

Töltelék ízesítése

  • Add hozzá a vörösborecetet, az őrölt koriandert, a sót a fokhagymás-diós masszához, majd keverd össze.
  • Ízlés szerint tehetsz bele görög szénát vagy cayenne borsot,én az utóbbit tettem bele, kicsit pikánssá teszi.

Padlizsán tekercs formázása

  • Vegyél egy szelet padlizsánt, a padlizsán szélére tegyél egy adag fokhagymás diós masszát. Vizes kézzel könnyebb formázni a masszát. Kicsit nyomkodd meg, mert úgy nem fog szétesni a töltelék formázás közben.
  • Kezdd el feltekerni a padlizsán szeletet, addig amíg a végén bezárul a tekercs. Nem szükséges fogvájóval rögzíteni, mert anélkül is szépen egyben marad.
  • Így kell kinéznie a felcsavart tekercsnek.
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!