Készítsd elő a hozzávalókat, a padlizsánt tedd egy vágódeszkára.
Vágd le a padlizsán szárát, és szeleteld fel kb. 0,5 -1 cm-es szeletekre vagy karikákra.
Melegítsd fel a serpenyőt közepes-magas lángon. Öntsd bele az olaj felét, és melegítsd azt is fel kb. fél percig.Ha több részletben sütöd a padlizsánt, akkor csak az adott szeletekhez szükséges olaj mennyiségét használd arányosan.
Tedd a serpenyőbe egymás mellé a padlizsánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd 4-5 percig az egyik oldalán, közepes-magas hőfokon, míg elkezd barnulni foltokban.
Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 4-5 percig, míg el nem kezd pirulni itt is. Ami elkészült, szedd ki egy tányérra, és folytasd a többi szelet grillezését.
Sózd és borsozd a padlizsánszeleteket, nyomd át a fokhagymát fokhagymanyomóval, és szórd, vagy egy konyhai ecsettel kend a szeletekre. Aprítsd fel a petrezselymet, és szórd rá a padlizsánra.
Csepegtess rá pár csepp citromot.
Tálald azonnal, akár körítésként sült finom húsokkal, vagy salátával magában. A grillezett padlizsán isteni finom és laktató étel.