Készítsd elő a hozzávalókat, a padlizsánt tedd egy vágódeszkára.
Vágd le a padlizsán szárát, és szeleteld fel kb. 0,5 -1 cm-es szeletekre.
Melegítsd fel a serpenyőt közepes-magas lángon. Öntsd bele az olaj felét, és melegítsd azt is fel kb. fél percig.Ha több részletben sütöd a padlizsánt, akkor csak az adott szeletekhez szükséges olaj mennyiségét használd arányosan. Tedd a serpenyőbe egymás mellé a padlizsánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd 4-5 percig az egyik oldalán, közepes-magas hőfokon, míg elkezd barnulni foltokban.
Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 4-5 percig, míg el nem kezd pirulni itt is.
Szedd ki a padlizsánszeleteket a serpenyőböl egy tányérra. Folytasd a sütést a következő szeletekkel, locsold meg öket finoman olajjal.
Ízlés szerint egy vagy két fokhagymagerezdet nyomj ki fokhagymanyomóval, és a pépből keyn egy kicsit minden padlizsánszeletre. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Táltlad azonnal magában, köretként vagy sakátával.