Go Back
+ servings
Fokhagymás serpenyős padlizsán szeletek

Fokhagymás sült padlizsán

Egyszerű de nagyon finom padlizsánétel köretnek vagy önálló ételként
5 from 1 vote
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 25 perc
Elkészítési idő 25 perc
Adag 2

Hozzávalók
  

  • 1 db padlizsán közepes vagy nagy
  • 1,5 dl olivaolaj 2-4 evőkanál szeletenként
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Készítsd elő a hozzávalókat, a padlizsánt tedd egy vágódeszkára.
    Fokhagymás sült padlizsán előkészületek
  • Vágd le a padlizsán szárát, és szeleteld fel kb. 0,5 -1 cm-es szeletekre.
    Fokhagymás padlizsán sütése padlizsán felszeletelése
  • Melegítsd fel a serpenyőt közepes-magas lángon. Öntsd bele az olaj felét, és melegítsd azt is fel kb. fél percig.
    Ha több részletben sütöd a padlizsánt, akkor csak az adott szeletekhez szükséges olaj mennyiségét használd arányosan.
    Fokhagymás padlizsán sütése olaj a serpenyőben
  • Tedd a serpenyőbe egymás mellé a padlizsánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd 4-5 percig az egyik oldalán, közepes-magas hőfokon, míg elkezd barnulni foltokban.
    Fokhagymás padlizsán sütése szeletek a serpenyőben
  • Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 4-5 percig, míg el nem kezd pirulni itt is.
    Padlizsánszeletek sütése serpenyőben
  • Szedd ki a padlizsánszeleteket a serpenyőböl egy tányérra. Folytasd a sütést a következő szeletekkel, locsold meg öket finoman olajjal.
    Serpenyős padlizsán sütése szeletek meglocsolása olajjal
  • Ízlés szerint egy vagy két fokhagymagerezdet nyomj ki fokhagymanyomóval, és a pépből keyn egy kicsit minden padlizsánszeletre. Sózd és borsozd ízlés szerint.
    Fokhagymával megkent padlizsánszeletek
  • Táltlad azonnal magában, köretként vagy sakátával.
    Fokhagymás padlizsán szeletek salátával
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!