Go Back
+ servings
erdélyi-padlizsánkrém-tejföllel

Erdélyi padlizsánkrém tejföllel

Magyar Szilvia
Isteni padlizsánkrém majonézzel és tejföllel. Ez utóbbi lazábbá és nagyon finommá teszi.
Előkészítés 15 perc
1 óra
Elkészítési idő 1 óra 15 perc
Course Appetizer, Breakfast, Előétel, Reggeli
Cuisine Hagyományos, Vegetáriánus
Adag 4

Hozzávalók
  

  • 800 g padlizsán
  • 20 g vöröshagyma
  • 2 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 g
  • 1 g őrölt bors

Majonézhez

  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk. mustár
  • 100 g tejföl

Elkészítés
 

  • Szurkáld meg a padlizsánt több helyen, így a gőz szabadon tud távozni majd sütés közben.
  • Tedd be a megszurkált padlizsánokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  • Süsd 200 fokon alsó felső sütésen legalább 1 órát. Ha úgy látod, hogy nem elég barna, vedd fel 220-230 fokra a sütőt és süsd még 10-15 percet.
  • Hámozd le a padlizsánok héját, majd tedd őket szűrőbe, hogy a keserű lé kicsepegjen belőle. 1 órát hagyd őket csepegni.
  • Miután lecsepegett a padlizsán, utána egy fa késsel pépesítsd apróra. Ha nincs otthon fa késed, a műanyag kés is jó. De ha nagyon krémesre szeretnéd, használhatsz késes szeletelőt, vagy botmixert is.
  • Ezután jön az ízesítés. A legegyszerűbb változatban, csak só, bors, pici olívaolaj és vöröshagyma kerül. Valaki nyersen teszi bele a hagymát, valaki dinsztelve.
  • Összekeverjük az alap padlizsánkrémet, majd elkészítjük hozzá a házi majonézt.
  • 1 tojássárgájához tegyél egy pici mustárt. Ezután nagyon óvatos mozdulatokkal, nagyon vékony sugárban kezdjük el hozzáadni az olajat a sárgájához, vigyázva hogy ne csapódjon ki az olaj. Légy türelmes, a végeredmény egy nagyon szép, habos és krémes állag.
  • Ezután keverd össze az össze pürésített padlizsánt a házi majonézeddel (100 g), valamint tegyél hozzá 100 g tejfölt és kész van a krémes állagú, nagyon finom erdélyi padlizsánkrémed.
    erdélyi-padlizsánkrém-majonézzel
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!