Go Back
+ servings
erdélyi-padlizsánkrém-majonézzel

Erdélyi padlizsánkrém majonézzel

Friss pirítósra kenve mennyei előétele bármilyen főfogásnak
5 from 2 votes
Előkészítés 15 perc
Főzési idő 1 óra
Elkészítési idő 1 óra 15 perc
Course Appetizer, Breakfast, Előétel, Reggeli
Cuisine Hagyományos, laktózmentes, tojásmentes
Adag 4

Hozzávalók
  

  • 800 g padlizsán
  • 20 g vöröshagyma
  • 2 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 g
  • 1 g őrölt bors

Majonézhez

  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk. mustár

Elkészítés
 

  • Szurkáld meg a padlizsánt több helyen, így a gőz szabadon tud távozni majd sütés közben.
  • Tedd be a megszurkált padlizsánokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  • Süsd 200 fokon alsó felső sütésen legalább 1 órát. Ha úgy látod, hogy nem elég barna, vedd fel 220-230 fokra a sütőt és süsd még 10-15 percet.
  • Hámozd le a padlizsánok héját, majd tedd őket szűrőbe, hogy a keserű lé kicsepegjen belőle. 1 órát hagyd őket csepegni.
  • Miután lecsepegett a padlizsán, utána egy fa késsel pépesítsd apróra. Ha nincs otthon fa késed, a műanyag kés is jó. De ha nagyon krémesre szeretnéd, használhatsz késes szeletelőt, vagy botmixert.
  • Ezután jön az ízesítés. A legegyszerűbb változatban, csak só, bors, pici olívaolaj és vöröshagyma kerül. Valaki nyersen teszi bele a hagymát, valaki dinsztelve.
  • Miután megvan az alap padlizsán pürénk, ehhez fogjuk hozzáadni a házi majonézt. Írom is, hogy hogyan készítsd el.
  • 1 tojássárgájához tegyél egy pici mustárt. Ezután nagyon óvatos mozdulatokkal, nagyon vékony sugárban kezdjük el hozzáadni az olajat a sárgájához, vigyázva hogy ne csapódjon ki az olaj. Légy türelmes, a végeredmény egy nagyon szép, habos és krémes állag.
  • Ezután keverd össze az össze pürésített padlizsánt a házi majonézeddel, és kész van a krémes állagú, nagyon finom erdélyi padlizsánkrémed.
    erdélyi-padlizsánkrém-majonézzel
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!